eFaktura

Med eFaktura fra Glitre Energi Nett får du ikke lenger papirfaktura i posten. Du får i stedet regningen sendt direkte til nettbanken din. Der ligger den ferdig utfylt og venter på din kontroll før den betales ved et enkelt klikk!

 

Du trenger ikke å benytte eFaktura for å få fakturaen din tilsendt på e-post, vi har også en mulighet for å få regningen sendt til direkte til din e-postkasse.

 

Hvordan komme i gang?
De fleste nettbanker er slik at neste gang du betaler regningen fra Glitre Energi Nett vil du få spørsmål om du vil motta eFaktura. Du kan også registrere en eFaktura-avtale direkte i nettbanken. I registreringen får du bruk for en eFaktura-referanse. Det er et nisifret nummer som du finner på forsiden av papirregningen fra oss.

 

Hvis du vil, kan du også kombinere eFaktura med AvtaleGiro. Regningen vil da automatisk bli betalt på forfall.

 

Tilgjengelig i flere nettbanker

Er du kunde i flere nettbanker, vil dine e-fakturaer være synlige i alle nettbankene og du kan velge hvilken nettbank og konto du ønsker å betale regningen fra. Etter betaling arkiveres informasjonen i den nettbanken du valgte til betaling. Kombinerer du e-faktura+ Avtale Giro vil betalingen automatisk skje fra den banken hvor Avtale Giro ble opprettet.

 

Les mer om fordelene og hvordan du kan komme i gang med eFaktura her.