Dette er HAN-porten

Dersom du ønsker en mer detaljert oversikt over strømforbruket ditt, eller du ønsker å kunne styre strømforbruket ditt kan det være en idé å åpne HAN-porten på strømmåleren som er installert hjemme hos deg.

 

HAN (Home Area Network) er en egen tilgang på smartmåleren som kan gi deg en mer detaljert oversikt enn det du har nå ved å koble på tilleggsutstyr.   

I tillegg til en mer detaljert oversikt over strømforbruket, gir også HAN-porten deg mulighet til å styre forbruket i hjemmet ditt. Dette kan være ved å f.eks koble ut varmekablene i et par timer for å jevne ut forbruket og du unngår høye topper i forbruksmønsteret ditt. 

Aidon bruksanvisning med en annen type inngang til HAN-porten

Klikk på bildet for å få det større. 

 

HAN-porten er stengt inntil du selv ber om å åpne den

Du må selv be om åpning av HAN-port via Min Side for å kunne ta den i bruk. Ingen andre enn deg selv kan be om åpning, eller få tilgang til disse dataene uten at det først er avtalt med deg. Dette er på grunn av personvern. 

Slik åpner du tilgangen på HAN-porten

  1. Logg deg inn på Min Side (har du ikke logget inn før må du opprette ny bruker)
  2. Klikk deg inn på Skjemaer øverst i menyen og deretter velger du HAN-port fra listen.
  3. Se til at målernummer og anleggsadresse som er allerede fylt inn i feltene er korrekte. Du vil få en bekreftelse på e-post så snart den er åpnet. Det kan ta opptil 3 virkedager.

Hvor kan du få tak i ekstrautstyr

Glitre Energi Nett selger ikke ekstrautstyret som kan kobles til HAN-porten, men Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har oversikt over de forskjellige leverandørene her. De aller fleste leverandørene presenterer ditt energiforbruk med en timesoppløsning, samt ditt effektuttak. Les hva de forskjellige leverandørene tilbyr så du får den informasjonen du ønsker.

Hvilken informasjon kan HAN-porten gi deg?

Ved å ta i bruk HAN-porten får du tilgang til enda mer detaljer om strømforbruket ditt. Du velger selv om du ønsker å dele denne informasjonen med andre aktører.  

Ved å ta i bruk HAN-porten kan du:

  • Se strømforbruket ditt i sanntid 
  • Få total oversikt over overskuddskraften du produserer dersom du har solceller
  • Justere strømforbruket ditt slik at det jevnes mer utover døgnet. På den måten unngår du høye forbrukstopper, og du holder deg på det kapasitetsleddet du ønsker å være. 
Elbil som lader

Har du elbil?

Da har du mest sannsynlig en hjemmelader også. HAN-porten gir deg mulighet til å smartstyre elbillading. Visste du at vi i Glitre Energi Nett har redusert energiledd mellom kl. 22-06? Hvis du lader elbilen i denne tidsrommet sparer du faktisk penger på å lade bilen, samtidig som du er med på å utnytte den kapasiteten som er allerede i strømnettet. Da trenger vi ikke å bruke masse penger å bygge nytt strømnett, og vi kan holde nettleieprisen lavest mulig.