Home Area Network

Dersom du ønsker en mer detaljert oversikt over strømforbruket ditt, eller du ønsker å kunne styre strømforbruket ditt kan det være en idé å åpne HAN-porten på strømmåleren som er installert hjemme hos deg.

HAN-port

HAN (Home Area Network) er en egen tilgang på smartmåleren som kan gi deg en mer detaljert oversikt enn det du har nå ved å koble på tilleggsutstyr.   

I tillegg til en mer detaljert oversikt over strømforbruket, gir også HAN-porten deg mulighet til å styre forbruket i hjemmet ditt. Dette kan være ved å f.eks koble ut varmekablene i et par timer for å jevne ut forbruket og du unngår høye topper i forbruksmønsteret ditt.

HAN-port 1

Klikk på bildet for å få det større. 

Den er stengt inntil du ber om åpning

HAN-porten er stengt fremt til du selv ber om åpning via Min Side. Dersom du er usikker på hvordan du går frem for å åpne HAN-porten din finner du fremgangsmåten her.

Grunnen til at det er stengt er på grunn av personvern. Ingen andre enn deg selv kan be om åpning, eller få tilgang til disse dataene uten at det først er avtalt med deg!  

Elbil som lader

Har du elbil?

Da har du mest sannsynlig hjemmelader også. Ved å etablere gode ladevaner tidlig er du med på dugnaden for å holde nettleieprisen lavere ved at vi ikke må bruke masse penger på å bygge ut strømnettet. HAN-porten hjelper deg med å lade på natten når det er god plass i strømnettet, og med vårt pilotprosjekt Smart nettleie sparer du også penger ved å lade om natten.