Faktura og betaling

Mangler du kontonummer for å betale nettleiefakturaen din fra oss? Eller kanskje du har mottatt din første nettleiefaktura og du har spørsmål rundt den?

Hvem sender den ut, og når?

I de aller fleste tilfeller er det strømleverandøren du har valgt som sender deg faktura, og den inneholder også nettleien. Dette kalles gjennomfakturering. Så om du ikke har sett en nettleiefaktura før er det fordi den mest sannsynlig er inkludert på fakturaen fra strømleverandøren din.

Men, noen strømleverandører har ikke denne ordningen med oss (eller andre nettselskaper), og du vil derfor motta nettleiefakturaen din separat fra strømfakturaen din.

Når kommer fakturaen?

De fleste av våre kunder får faktura for nettleie og strøm samlet på en faktura fra strømleverandøren. Har du dette, må du ta kontakt med strømleverandøren din. Til de kundene som får direkte faktura fra Glitre Energi Nett, sender vi faktura for nettleie hver måned, uavhengig av hvor mye strøm du bruker i året.

Klage på nettleiefakturaen din

Det er viktig at du først tar kontakt med oss dersom det er noe du ikke er enig i vedrørende en faktura du har fått. Vi ber om at du sender klagen skriftlig. På den måten blir saksgangen dokumentert slik at begge parter er enige om hva vi faktisk er uenige om.

Glitre Energi Nett er tilknyttet Elklagenemda som er etablert av energibedriftene og Forbrukerrådet i fellesskap. Nemnda er offentlig godkjent i statsråd. Dersom det oppstår en konflikt vedrørende avtale/betaling som ikke løses direkte mellom deg som privatkunde og Glitre Energi Nett som selskap, har du adgang til å klage til Elklagenemda.

Kredinor

Dersom faktura ikke betales ved forfall, påløper forsinkelsesrenter og evt. gebyr i henhold til gjeldende lovverk.

Vi benytter Kredinor som samarbeidspartner, ta derfor kontakt med Kredinor dersom du har mottatt en purring eller inkassovarsel.

Slik ser en typisk nettleiefaktura fra Glitre Energi Nett ut

side 1 av fakturaen din finner du navnet ditt, fakturaadresse, anleggsadresse og eventuell betalingsinformasjon. På dette eksempelet står det under viktig informasjon på høyre side at denne er innbakt i strømregningen du får fra din valgte strømleverandør, noe som gjelder i de fleste tilfeller.  

side 2 finner du fakturaspesifikasjoner, som hvilken måned den gjelder for, og antall kWh du brukte i løpet av den måneden. Du kan også se dine tre høyeste døgnmakser som ligger til grunn for kapasitetsleddet ditt den måneden nettleiefakturaen gjelder for. Det finnes også en graf som viser månedsforbruket sammenlignet med året før. I kolonnen på høyre side finner du blant annet en oversikt over hvem som er din strømleverandør og hvordan du kan klage på nettselskapet ditt dersom det er noe du er misfornøyd med. 

Faktura og betaling

Nettselskapene setter nettleien etter inntektsrammen som er gitt av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Strømprisen bestemmes av tilbud og etterspørsel på markedet. I tillegg kommer statlige avgifter som merverdiavgift (mva), forbruksavgift (elavgift) og avgiften til Energifondet (Enovaagiften). 

Betalingsinformasjon

Har du gjennomfakturering, skal du alltid ta kontakt med strømleverandøren din dersom du har spørsmål vedrørende fakturaen din.

Betalingsutsettelse

Ta kontakt med din strømleverandør så vil de hjelpe de med betalingsutsettelse. Om du får en egen nettleiefaktura direkte fra Glitre Energi Nett kan du utsette fakturaen på  Min side. Du finner linken rett ved fakturaen på forsiden når du har logget deg inn. 

Kontonummer

Kontonummer for betaling av fakturaer til Glitre Energi Nett er 7058 06 44048.

Hvilke betalingsmuligheter tilbyr vi?

Faktura på e-post

Med faktura på e-post får du ikke papirfaktura i posten. Du får en e-post som inneholder det du trenger for å betale regningen. Informasjonen kan enkelt kopieres inn i nettbanken din. Vedlagt i e-posten ligger det en PDF-fil med kopi av regningen.

Hvordan komme i gang?

Faktura på e-post kan du skaffe deg ved å logge på Min side. På kundeprofilsiden registrerer du at du vil ha faktura på e-post og legger inn den e-postadressen du vil ha fakturaen tilsendt på. Den e-postadressen trenger ikke være den samme som du får tilsendt annen informasjon.

E-faktura

Med eFaktura fra Glitre Energi Nett får du ikke lenger papirfaktura i posten. Du får i stedet fakturaen sendt direkte til nettbanken din. Der ligger den ferdig utfylt og venter på din kontroll før den betales ved et enkelt klikk!

Du trenger ikke å benytte eFaktura for å få fakturaen din tilsendt på e-post, vi har også en mulighet for å få regningen sendt til direkte til din e-postadresse, se avsnitt om Faktura på e-post.

Hvordan komme i gang?

De fleste nettbanker er slik at neste gang du betaler faktura fra Glitre Energi Nett vil du få spørsmål om du vil motta eFaktura. Du kan også registrere en eFaktura-avtale direkte i nettbanken. I registreringen får du bruk for en eFaktura-referanse. Det er et nisifret nummer som du finner på forsiden av papirregningen fra oss.

Hvis du vil, kan du også kombinere eFaktura med AvtaleGiro. Fakturaen vil da automatisk bli betalt på forfall.

Tilgjengelig i flere nettbanker

Er du kunde i flere nettbanker, vil dine e-fakturaer være synlige i alle nettbankene og du kan velge hvilken nettbank og konto du ønsker å betale faktura fra. Etter betaling arkiveres informasjonen i den nettbanken du valgte til betaling. Kombinerer du e-faktura+ Avtale Giro vil betalingen automatisk skje fra den banken hvor Avtale Giro ble opprettet.

Les mer om fordelene og hvordan du kan komme i gang med eFaktura her.

Avtalegiro

Med AvtaleGiro sørger banken for at faktura betales direkte fra din konto på forfallsdato. Alle banker i Norge tilbyr denne tjenesten. Med AvtaleGiro slipper du bryderiet med å betale regningen selv, samtidig som du har like god oversikt over betalingen og kontoen din som før.

Med AvtaleGiro har du også mulighet til å stoppe betalingen, om du skulle ha behov for det. På kontoutskriften, kontofonen eller i nettbanken kan du enkelt kontrollere at regningen er betalt. Kvittering får du på kontoutskriften.

Hvordan komme i gang?

AvtaleGiro er en tjeneste du avtaler med banken din. Finn frem en faktura fra oss, på den finner du alle opplysningene banken trenger for å inngå en avtale med deg. På Min side finner du kopi av alle regninger vi har sendt deg.

Du kan også kombinere AvtaleGiro med faktura på e-post, eFaktura eller Digipost.

Elektronisk faktura for bedrifter

Også bedrifter kan spare tid, penger og miljøet ved å motta elektronisk faktura fra Glitre Energi Nett! Vi benytter standarden Elektronisk HandelsFormat (EHF) som gjør det enkelt å sende og motta elektroniske fakturaer.

Hva er en elektronisk faktura for bedrifter?

  • Elektronisk faktura og kreditnota er forsendelse av datafil i standard format til mottaker
  • For offentlige virksomheter er EHF standarden
  • Innholdet i formatet dekker regnskapslovens krav
  • Faktura og kreditnota er ikke en PDF-fil

Hvordan komme i gang?

For å kunne motta elektronisk faktura fra oss må du ha et økonomisystem som kan motta og behandle fakturaer på EHF-formatet. Deretter må du inngå en avtale med et aksesspunkt. Et aksesspunkt er en formidler av elektroniske dokumenter og kan sammenliknes med et elektronisk postkontor.

Se oversikt over økonomisystemer/leverandører som kan motta og behandle EHF her.

Se oversikt over tilgjengelige aksesspunkt her.

Slik fungerer EHF

  • Vi sender EHF-fakturaen til aksesspunktet som vi har avtale med
  • Aksesspunktet slår opp i adresseregisteret over fakturamottakere (ELMA)
  • Aksesspunktet sender EHF-fakturaen til ditt aksesspunkt
  • Du mottar EHF-fakturaen

Du finner mer informasjon om EHF her.